Mali trikovi koji će povećati vrijednost apartmana

Mali trikovi koji će povećati vrijednost apartmana

Ideje za poboljšanje vrijednosti apartmana

Ako se bavite iznajmljivanjem apartmana, stana ili kuće dobro obratite pažnju na reakcije gostiju kad ih uvedete u prostor. Njihovi pogledi, zaustavljanje kod pojedinih predmeta mogu vam jako dobro signalizirati na što trebate obratiti pažnju kako bi povećali vrijednost svog apartmana.

Kod uređenja apartmana uvijek imajte na umu da prostor, ma koliko velik bio, mora izgledati svježe i čisto. To ćete prvenstveno postići bojama i funkcionalnim, višenamjenskim  namještajem.  Odlučite se za neutralne boje, poput bijele, bež ili sive koje možete kombinirati s pastelnim tonovima npr.plave i zelene.

Važno je napomenuti da postoje različite vrste boja. Pripazite koju vrstu koristite za sobu a koju za kupaonicu.  Boja treba biti izdržljiva, otporna. Sa bojom možete prikriti nedostatke sobe. Izaberite moderan namještaj koji se lako čisti i održava.

Gosti donose procjenu na temelju fotografija na internetu. Kako ih ne bi razočarali donosimo vam par ideja za uređenje apartmana , savjeta i trikova kako poboljšati vašu ponudu. Uz sitne renovacije uvijek možete biti ispred konkurencije.  Jer po detaljima se prepoznaje dobar apartman.

Promijenite fotografije na internetu

Izgled prostora mora odgovarati ponudi koju ste prezentirali. Ukoliko ste u međuvremenu radili neke preinake obavezno promijenite fotografije na internetu.

Angažirajte profesionalnog fotografa i poslušajte savjete koje vam upućuje.  Čist i uredan apartman uglavnom nije jedini recept za prekrasne fotografije.  Odabir dekoracija, što staviti na terasu, prezentacija poklona za goste na stolu, koje doba dana je najbolje za fotografiranje….. Ako je moguće napravite i par noćnih fotografija.

Uredite parking

Parking je jedan od najvećih problema kod najma apartmana na moru. Pobrinite se da parking za vaše goste bude uredan i dostupan kada dolaze.

Poboljšajte izgled ulaza

Prvi dojam je najvažniji. Gosti donose odluku u nekoliko sekundi. Jednostavna estetska poboljšanja kao što su posude za cvijeće, klupica kod ulaza ili u vrtu, kapci na prozorima, boja ulaznih vrata, poštanski sandučić  i slično mogu biti iznimno važni.

 • Jasno istaknute ime apartmana kako bi vas gosti lakše pronašli.
 • Zasadite biljke koje zahtijevaju manje vremena za održavanja.

Gosti s djecom

Bez obzira koliko su djeca velika roditeljima ponekad znaju biti naporna. Olakšajte im odmor sa sitnicama:

 • nabavite neke društvene igre s kojima se može zabaviti čitava obitelj
 • omogućite dostupnost raznih TV kanala (crtići, serije)
 • ukoliko ima mjesta u apartmanu uredite prostor za presvlačenje beba

Napravite kutak za kućne ljubimce

Iznajmljujete pet friendly apartmane?  Četvoronožnim gostima uredite mali kutak – jastuk, posuda za vodu
Budite sigurni da će vas vlasnici kućnih ljubimaca preporučiti  svim svojim prijateljima.

Ne štedite na rasvjeti

Jako je važno da pronađete načine kao prostoru osigurati više svjetla, učiniti ga toplim i privlačnim. Tamne sobe izgledaju manje i manje gostoljubivo.  Ako nedostaje prirodnog svjetla, mudro je uložiti u malo bolje osvjetljenje u cijelom prostoru. Možda je primamljivo kupiti jeftinije žarulje ili lampe slabije kvalitete, ali one mogu odbiti potencijalne goste. Zamjena rasvjete može se pokazati težom nego što se čini pa te poslove ostavite za period kad su apartamni prazni na duže vrijeme. Za početak nabavite dobre lampe uz krevet te iznad ogledala u kupaonici. Gosti će vam biti zahvalni.

„Obnovite“ podove

Bez obzira kakve podove imate popravite oštećenja ako postoje te napravite njihovo dubinsko čišćenje. Ukoliko ne želite koristiti usluge profesionalnih servisa za čišćenje ili su u vašem mjestu nedostupni  te ako imate veći broj apartmana razmislite o kupnji malo kvalitetnijeg stroja za čišćenje.

Vrsta tepiha ovisi o vrsti poda. Ne kupujte skupe tepihe. Bitno da su od prirodnih materijala, posebno u kupaonici, lagani za održavanje. Protuklizna podloga je dobra investicija. Tepih bolje prianja za pod a i gosti su sigurniji.

Osvježite kupaonicu

Posljednjih godina gosti dosta obraćaju pozornost na sve aspekte kupaonskog prostora, bilo da se radi o rasvjeti, podovima, odvodu.  Renoviranje kupaonice je zahtjevan projekt koji se ne radi često ali makeover ovog prostora trebao bi biti na listi prioriteta.

Ako vam financijske mogućnosti dozvoljavaju nabavite nove slavine, rasvjetna tijela te ogledala koja vizualno povećavaju prostor.

 • Postavite kuku ili vješalice na vrata, police za kozmetiku kod lavaboa, kupaonski tepih za izlazak iz kade / tuša. 
 • Kod kade i lavaboa obavezno stavite praktične držače za ručnike. Ako kupaonu koristi veći broj gostiju stavite više držača.
 • Uskladite ručnike po materijalu i boji. Najidealnije bi bilo da gosti imaju setove ručnika u različitim bojama. 

Makeover kuhinje

Kuhinje su obično u fokusu gostiju s malom djecom. Idealno bi bilo zamijeniti radne ploče, sudoper i slavine.

 • Lakiranje elemenata ili zamjena vrata ili ručki ormarića jeftiniji su način osvježenja kuhinja.
 • Dobro osvjetljenje i čiste površine bez nereda bit će značajni za ugođaj.
 • Održavajte aparate ispravnim.
 • Nabavite kuhalo za vodu.
 • Zamijenite staro posuđe. Boje tanjura  uskladite s bojama zidova ili pločica.

Spavaća soba

U većini apartmana spavaće sobe su male. Kako bi spavaća soba djelovala prostranije i svijetlije pribjegnite sitnim trikovima:

 • ne koristite krupne, tamne komade namještaja
 • ne stavljajte nikakve predmete na noćne ormariće. Idealno bi bilo da montirate zidne lampe
 • držače zavjesa postavite ispod stropa, iznad linije prozora. Neka sa strane budu širi od prozora.
 • ogledalo postavite nasuprot prozora. Soba će izgledati prostranija i veća.
 • poigrajte se bojama i uzorcima posteljine

I na kraju ne zaboravite biti prijateljski raspoloženi i otvoreni sa svojim gostima. Iskreno se zainteresirajte za njih. Ponudite ih sokom, domaćom rakijom. Gosti se bolje osjećaju kod domaćina koji im se sviđaju.

Pripremite poklone za goste na odlasku. Sitnica koja će ih podsjeti na odmor, s kojom će se pohvaliti obitelji i prijateljima. Vjerojatno će neki od njih biti vaši budući gosti.

Share this post